68

0
1

Борошниста роса уражує листя гарбузових культур у відкритому і захищеному грунті. На них з’являється білий борошнистий наліт гриба. Спочатку це невеликі плями, потім вони зливаються, охоплюють всю пластинку, листя засихають. Поширенню хвороби сприяє висока вологість повітря (понад 90%), різкі коливання температури, протяги.

Не слід використовувати для поливу холодну воду.Збудник хвороби зберігається на рослинних залишках.

Заходи боротьби. Культури на ділянці правильно чергують, а рослинні залишки спалюють або закопують в компост, восени проводять глибоку перекопування грунту. При перших ознаках хвороби уражені ділянки змазують меленої або колоїдної сіркою, 0,5%-ной суспензією (у відкритому грунті – 0,6 л / кв. м) або 0,2%-ний (в захищеному – 0,25 л на кв. м). Повторну обробку проводять через 5-7 днів. Перед збиранням плодів проводять дощування. Необхідно також суворо дотримуватися режиму температури і вологості. Теплиці обов’язково потрібно продезінфікувати сірчистим газом.


Поділитися в соціальних мережах:

Борошниста роса уражує листя гарбузових культур у відкритому і захищеному грунті. На них з’являється білий борошнистий наліт гриба. Спочатку це невеликі плями, потім вони зливаються, охоплюють всю пластинку, листя засихають. Поширенню хвороби сприяє висока вологість повітря (понад 90%), різкі коливання температури, протяги.

Не слід використовувати для поливу холодну воду.Збудник хвороби зберігається на рослинних залишках.

Заходи боротьби. Культури на ділянці правильно чергують, а рослинні залишки спалюють або закопують в компост, восени проводять глибоку перекопування грунту. При перших ознаках хвороби уражені ділянки змазують меленої або колоїдної сіркою, 0,5%-ной суспензією (у відкритому грунті – 0,6 л / кв. м) або 0,2%-ний (в захищеному – 0,25 л на кв. м). Повторну обробку проводять через 5-7 днів. Перед збиранням плодів проводять дощування. Необхідно також суворо дотримуватися режиму температури і вологості. Теплиці обов’язково потрібно продезінфікувати сірчистим газом.


Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here