Чи знаєте ви, що бджоли існують на нашій планеті вже близько 140 мільйонів років? Дивно, адже перші бджоли зявилися разом з першими квітами. Їх предки, дикі оси, були хижаками. Але в процесі еволюції вони перейшли на квітковий нектар. Нектар служить для бджіл не лише їжею і джерелом енергії, але і м

0
1

Про цілющі властивості меду люди дізналися ще в кам’яному столітті. У той час бджоли селилися на кам’яних схилах, і саме звідти по камінню і стікав золотистий мед.

У Стародавній Греції люди були впевнені, що людська душа після смерті перетворювалася на комаху і відлітала. Перші вулики з’явилися ще в Давньому Єгипті, саме тоді людство навчилося розводити бджіл.

У світі існує близько 20 тисяч видів бджіл, але багато з них до кінця не вивчені. Ці працьовиті комахи ніколи не живуть на самоті, у них дуже розвинене почуття єдності зі своєю сім’єю. Всі разом вони збирають нектар, заготовляють запаси на зиму і оберігають свою матку.

Дикі бджоли істотно відрізняються від інших видів. Вони дрібні, мають сіре забарвлення. Крім того, дика бджола не може похвалитися яскравими жовтими смужками. Вони дуже витривалі, мають чудовий імунітет, відмінно переносять як холод, так і спеку. Дикі бджоли занесені в Червону книгу, і суворо охороняються.

Сім’ї диких бджіл живуть у глибині лісу, будують свої вулики прямо на деревах. В одному такому бджолиному житло проживає близько 100 000 особин, причому всі бджілки розділені на класи: робітники, медоносні та бджола-матка. Бджоли дуже організовані, кожен знає своє місце і свої обов’язки.

Диких бджіл можна одомашнити. Але якщо ви піймали їх, то це тільки половина справи. Також потрібно створити відповідні умови для них.

Дикі трудівниці відрізняються від домашніх не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і медом. Дикий мед має темно-коричневий колір і трохи терпкий смак. В такому меді є багато воску та перги, саме тому він довгий час може зберігати свої цілющі властивості.

Дикий мед дозріває довше домашнього меду, саме тому він славиться своїми чудодійними властивостями. При правильному використанні такої мед допомагає вилікувати велику кількість шкірних захворювань. Детальніше про це можна дізнатися на сайті ylik.ru.

Укус дикої бджоли небезпечний тим, що в ранці крім жала може залишитися деяку кількість отрути. Якщо вас вкусила дика бджола, потрібно негайно вийняти жало, обробити рану спиртом, а потім – солоною водою. Потім потрібно накласти холодний компрес.

Поділитися в соціальних мережах:

Чи знаєте ви, що бджоли існують на нашій планеті вже близько 140 мільйонів років? Дивно, адже перші бджоли з’явилися разом з першими квітами. Їх предки, дикі оси, були хижаками. Але в процесі еволюції вони перейшли на квітковий нектар. Нектар служить для бджіл не лише їжею і джерелом енергії, але і матеріалом для вироблення меду.

Про цілющі властивості меду люди дізналися ще в кам’яному столітті. У той час бджоли селилися на кам’яних схилах, і саме звідти по камінню і стікав золотистий мед.

У Стародавній Греції люди були впевнені, що людська душа після смерті перетворювалася на комаху і відлітала. Перші вулики з’явилися ще в Давньому Єгипті, саме тоді людство навчилося розводити бджіл.

У світі існує близько 20 тисяч видів бджіл, але багато з них до кінця не вивчені. Ці працьовиті комахи ніколи не живуть на самоті, у них дуже розвинене почуття єдності зі своєю сім’єю. Всі разом вони збирають нектар, заготовляють запаси на зиму і оберігають свою матку.

Дикі бджоли істотно відрізняються від інших видів. Вони дрібні, мають сіре забарвлення. Крім того, дика бджола не може похвалитися яскравими жовтими смужками. Вони дуже витривалі, мають чудовий імунітет, відмінно переносять як холод, так і спеку. Дикі бджоли занесені в Червону книгу, і суворо охороняються.

Сім’ї диких бджіл живуть у глибині лісу, будують свої вулики прямо на деревах. В одному такому бджолиному житло проживає близько 100 000 особин, причому всі бджілки розділені на класи: робітники, медоносні та бджола-матка. Бджоли дуже організовані, кожен знає своє місце і свої обов’язки.

Диких бджіл можна одомашнити. Але якщо ви піймали їх, то це тільки половина справи. Також потрібно створити відповідні умови для них.

Дикі трудівниці відрізняються від домашніх не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і медом. Дикий мед має темно-коричневий колір і трохи терпкий смак. В такому меді є багато воску та перги, саме тому він довгий час може зберігати свої цілющі властивості.

Дикий мед дозріває довше домашнього меду, саме тому він славиться своїми чудодійними властивостями. При правильному використанні такої мед допомагає вилікувати велику кількість шкірних захворювань. Детальніше про це можна дізнатися на сайті ylik.ru.

Укус дикої бджоли небезпечний тим, що в ранці крім жала може залишитися деяку кількість отрути. Якщо вас вкусила дика бджола, потрібно негайно вийняти жало, обробити рану спиртом, а потім – солоною водою. Потім потрібно накласти холодний компрес.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here