Кервель як овочева рослина відомий давно, ще з найдавніших часів. У дикому вигляді кервель розповсюджений в різних країнах, переважно південної і середньої Європи, латинської Америки. Вирощувати як культурна рослина його стали приблизно з середини ХУ1 століття. Ця рослина відноситься до сімейства се

0
1

Для отримання зелені рослину вирощують з початку березня до кінця осені. Так само, як кріп, кервель використовують для приготування салатів, м’ясних страв, соусів. Чудово підходить для приготування супів з весняної зелені. У листі кервелю багато вітамінів, аскорбінової кислоти, мінеральних солей, що дуже важливо в бідний вітамінами весняний період. Красивими зубчастими листками кервелю прикрашають страви, так само, як петрушкою.

Кервель використовується і в народній медицині. Оскільки він багатий вітамінами і мінеральними солями, він застосовується як тонізуючий засіб і допомагає роботі органів травлення. Застосовують його також як сечогінний засіб, при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, жовтяниці.

Кервель – рослина однорічна, має дуже дрібне насіння. Росте на різних грунтах, добре переносить холоду, можна сіяти під зиму, щоб отримати зелень якомога раніше. Краще вживати зелень кервелю до цвітіння, після цвітіння і повторної зрізання вона більш низької якості.

Поділитися в соціальних мережах:

Кервель як овочева рослина відомий давно, ще з найдавніших часів. У дикому вигляді кервель розповсюджений в різних країнах, переважно південної і середньої Європи, латинської Америки. Вирощувати як культурна рослина його стали приблизно з середини ХУ1 століття. Ця рослина відноситься до сімейства селерових. Яскраво-зелене листя кервелю залучають приємним анісовим запахом.

Для отримання зелені рослину вирощують з початку березня до кінця осені. Так само, як кріп, кервель використовують для приготування салатів, м’ясних страв, соусів. Чудово підходить для приготування супів з весняної зелені. У листі кервелю багато вітамінів, аскорбінової кислоти, мінеральних солей, що дуже важливо в бідний вітамінами весняний період. Красивими зубчастими листками кервелю прикрашають страви, так само, як петрушкою.

Кервель використовується і в народній медицині. Оскільки він багатий вітамінами і мінеральними солями, він застосовується як тонізуючий засіб і допомагає роботі органів травлення. Застосовують його також як сечогінний засіб, при захворюваннях верхніх дихальних шляхів, жовтяниці.

Кервель – рослина однорічна, має дуже дрібне насіння. Росте на різних грунтах, добре переносить холоду, можна сіяти під зиму, щоб отримати зелень якомога раніше. Краще вживати зелень кервелю до цвітіння, після цвітіння і повторної зрізання вона більш низької якості.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here