Мета вирощування гарбуза – отримання стиглих плодів, придатних для зберігання. Гарбуза дозрівають восени, особливе значення мають у зимовий період, коли асортимент свіжих овочів обмежений.

0
1

Плоди їдальні гарбуза містять 6-25% сухих речовин (цукор, крохмаль, клітковина, пектинові речовини). Вони багаті вітамінами, особливо каротином, багато в них і мінеральних солей. У насінні міститься багато жиру (48-50% від ваги ядра), є сантонін.

Гарбуз – цінний дієтичний продукт. Легка засвоюваність і поживність роблять її незамінною при порушенні функцій нирок і печінки. Вона сприяє засвоєнню іншої, більш важкої їжі і дуже рекомендується людям похилого віку. Гарбуз можна варити, смажити, використовувати для приготування каш, супу-пюре, гарбузові оладки.

Ця культура вимоглива до тепла. Насіння її починає проростати при температурі 13-14 градусів, найбільш сприятлива температура для росту 20-25 градусів. Навіть невеликі заморозки призводять до загибелі рослин. Гарбуз має потребу в гарному освітленні, тому посіви її можна загущати. Рослини вимогливі до вологи. Вони витрачають багато води в усі періоди росту, особливо в період масового цвітіння і утворення плодів. Високі врожаї плодів можна отримати тільки на родючих грунтах.

В увазі високою вимогливістю до родючості грунту під гарбуз обов’язково слід вносити органічні і мінеральні добрива (норми внесення такі ж, як і під огірки). Якщо органічних добрив недостатньо, при посадці можна вносити їх в лунки. У кожну лунку кладуть 1-2 кг добре розклався гною і додають 10-15 г суперфосфату і 5-10 г хлористого калію. Все це добре перемішується з верхнім шаром ґрунту.

Сіяти слід добре виконані великі насіння, так як вони дають значно більш високий урожай, ніж дрібні, щуплі. Насіння висівають в прогріту до 8-10 градусів грунт. Краще використовувати пророщені насіння. У кожну лунку висівають по 2-3 насінини на відстані 3-4 см одне від іншого, закладають їх на легких грунтах на глибину 5-7 см, на більш пов’язаних – 4-5 див. Зважаючи на те, що стебла у гарбуза дуже довгі, її доцільно розміщувати по краях ділянки. Між гніздами слід давати 1,5-2 м. В північних районах, де літо коротше, для гарантії вызреваемости плодів можна застосовувати горшечную розсаду, яку готують 15-25 днів. Розсаду висаджують тоді, коли мине небезпека заморозків. При посіві насінням сходи проріджують після утворення першого справжнього листка, залишаючи в гнізді одне або два кращих рослини.

При тривалої посушливої та жаркої погоди рослини перед початком цвітіння жіночих квіток необхідно рясно поливати.

Перший раз сходи підгодовують після утворення 3-5 листків, другий – на початку утворення огудини. При першій підгодівлі під кожну рослину вносять 10-12 г суміші мінеральних добрив, при другій 15-16 р. Добре використовувати при підгодівлі гнойову рідоту або пташиний послід.

Наприкінці першої половини серпня, коли на рослинах утвориться 3-4 плода, верхівки пагонів прищипують, залишаючи вище останнього плоду 4-5 листків. Це прискорює дозрівання плодів. Урожай прибирають до перших заморозків.

  • Дачний сезон підходить до свого завершення. Тепер можна і відпочити. Пропоную один з варіантів: Абхазія відпочинок восени вересень жовтень в пансіонаті Променистий, який є одним з кращих пансіонатів сімейного типу. Цей курорт гідний захоплення у всіх аспектах.

Мета вирощування гарбуза – отримання стиглих плодів, придатних для зберігання. Гарбуза дозрівають восени, особливе значення мають у зимовий період, коли асортимент свіжих овочів обмежений.

Плоди їдальні гарбуза містять 6-25% сухих речовин (цукор, крохмаль, клітковина, пектинові речовини). Вони багаті вітамінами, особливо каротином, багато в них і мінеральних солей. У насінні міститься багато жиру (48-50% від ваги ядра), є сантонін.

Гарбуз – цінний дієтичний продукт. Легка засвоюваність і поживність роблять її незамінною при порушенні функцій нирок і печінки. Вона сприяє засвоєнню іншої, більш важкої їжі і дуже рекомендується людям похилого віку. Гарбуз можна варити, смажити, використовувати для приготування каш, супу-пюре, гарбузові оладки.

Ця культура вимоглива до тепла. Насіння її починає проростати при температурі 13-14 градусів, найбільш сприятлива температура для росту 20-25 градусів. Навіть невеликі заморозки призводять до загибелі рослин. Гарбуз має потребу в гарному освітленні, тому посіви її можна загущати. Рослини вимогливі до вологи. Вони витрачають багато води в усі періоди росту, особливо в період масового цвітіння і утворення плодів. Високі врожаї плодів можна отримати тільки на родючих грунтах.

В увазі високою вимогливістю до родючості грунту під гарбуз обов’язково слід вносити органічні і мінеральні добрива (норми внесення такі ж, як і під огірки). Якщо органічних добрив недостатньо, при посадці можна вносити їх в лунки. У кожну лунку кладуть 1-2 кг добре розклався гною і додають 10-15 г суперфосфату і 5-10 г хлористого калію. Все це добре перемішується з верхнім шаром ґрунту.

Сіяти слід добре виконані великі насіння, так як вони дають значно більш високий урожай, ніж дрібні, щуплі. Насіння висівають в прогріту до 8-10 градусів грунт. Краще використовувати пророщені насіння. У кожну лунку висівають по 2-3 насінини на відстані 3-4 см одне від іншого, закладають їх на легких грунтах на глибину 5-7 см, на більш пов’язаних – 4-5 див. Зважаючи на те, що стебла у гарбуза дуже довгі, її доцільно розміщувати по краях ділянки. Між гніздами слід давати 1,5-2 м. В північних районах, де літо коротше, для гарантії вызреваемости плодів можна застосовувати горшечную розсаду, яку готують 15-25 днів. Розсаду висаджують тоді, коли мине небезпека заморозків. При посіві насінням сходи проріджують після утворення першого справжнього листка, залишаючи в гнізді одне або два кращих рослини.

При тривалої посушливої та жаркої погоди рослини перед початком цвітіння жіночих квіток необхідно рясно поливати.

Перший раз сходи підгодовують після утворення 3-5 листків, другий – на початку утворення огудини. При першій підгодівлі під кожну рослину вносять 10-12 г суміші мінеральних добрив, при другій 15-16 р. Добре використовувати при підгодівлі гнойову рідоту або пташиний послід.

Наприкінці першої половини серпня, коли на рослинах утвориться 3-4 плода, верхівки пагонів прищипують, залишаючи вище останнього плоду 4-5 листків. Це прискорює дозрівання плодів. Урожай прибирають до перших заморозків.

  • Дачний сезон підходить до свого завершення. Тепер можна і відпочити. Пропоную один з варіантів: Абхазія відпочинок восени вересень жовтень в пансіонаті Променистий, який є одним з кращих пансіонатів сімейного типу. Цей курорт гідний захоплення у всіх аспектах.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here