Термін придатності молока – це надзвичайно важливий показник для представленого продукту, оскільки свіже молоко завжди є корисним. Що стосується зіпсованого і скисшего молока, його пити не слід, оскільки, таким чином, можна завдати шкоди здоровя і навіть серйозно отруїтися.

0
1

Яким цінним може бути свіже молоко?

Цінність молока у свіжому вигляді є безумовною. Такий продукт містить найрізноманітніші незамінні елементи, необхідні для людського здоров’я:
* Білки;
* Вуглеводи;
* Жири;
* Мінерали;
* Вітаміни.

Не дивно, що сьогодні складно уявити будь-який раціон, в якому не використовувався б цей продукт. Також молоко є частиною більшості дієт для тих, хто:
* Страждає від різних хвороб;
* Відновлює своє здоров’я після операції або перенесеного недуги;
* Прагне до того, щоб схуднути.

Однак псування молока трапляється досить швидко. Це відбувається внаслідок того, що дія мікробів і бактерій виявляється занадто активним – з-за цього молоко скисає. Як тільки доїння закінчено, необхідно остудити отримане молоко, завдяки чому бактерії будуть розвиватися повільніше.

Для продовження терміну придатності виробники іноді проводять той чи інший варіант термічної обробки. Це може бути пастеризація, ультрапастеризація або ж стерилізація.

Де і як можна зберігати молоко?

Краще всього зберігати молоко в холодильнику, оскільки там воно простоїть до 2 днів. Якщо ж прокип’ятити молоко заздалегідь, термін зберігання триватиме до 3 днів. При цьому температурні умови не повинні перевищувати 6 градусів.

Зберігання молока в кімнатній температурі проводиться, якщо налити його в чистий посуд, і потім поставити у таз, наповнений водою. Це забезпечить тривалий термін зберігання даного продукту (до 10 годин в кімнатній температурі). Якщо ж молоко прокип’ятити, його термін зберігання зможе досягти 18 годин.

При додаванні соди під час кип’ятіння молока терміни його придатності ще трохи продовжуються. До речі, згущене молоко зможе зберігатися ще довше, як і сухий варіант цього продукту.

Як би там не було, не слід забувати про те, наскільки корисним є свіже молоко і наскільки шкідливим може виявитися молоко кисле (якщо, звичайно, воно не прокисати спеціально при приготуванні кисляку або кефіру). Намагайтеся, як можна частіше вживати свіже молоко і ваш організм стане набагато міцніше.

Поділитися в соціальних мережах:

Термін придатності молока – це надзвичайно важливий показник для представленого продукту, оскільки свіже молоко завжди є корисним. Що стосується зіпсованого і скисшего молока, його пити не слід, оскільки, таким чином, можна завдати шкоди здоров’я і навіть серйозно отруїтися.

Яким цінним може бути свіже молоко?

Цінність молока у свіжому вигляді є безумовною. Такий продукт містить найрізноманітніші незамінні елементи, необхідні для людського здоров’я:
* Білки;
* Вуглеводи;
* Жири;
* Мінерали;
* Вітаміни.

Не дивно, що сьогодні складно уявити будь-який раціон, в якому не використовувався б цей продукт. Також молоко є частиною більшості дієт для тих, хто:
* Страждає від різних хвороб;
* Відновлює своє здоров’я після операції або перенесеного недуги;
* Прагне до того, щоб схуднути.

Однак псування молока трапляється досить швидко. Це відбувається внаслідок того, що дія мікробів і бактерій виявляється занадто активним – з-за цього молоко скисає. Як тільки доїння закінчено, необхідно остудити отримане молоко, завдяки чому бактерії будуть розвиватися повільніше.

Для продовження терміну придатності виробники іноді проводять той чи інший варіант термічної обробки. Це може бути пастеризація, ультрапастеризація або ж стерилізація.

Де і як можна зберігати молоко?

Краще всього зберігати молоко в холодильнику, оскільки там воно простоїть до 2 днів. Якщо ж прокип’ятити молоко заздалегідь, термін зберігання триватиме до 3 днів. При цьому температурні умови не повинні перевищувати 6 градусів.

Зберігання молока в кімнатній температурі проводиться, якщо налити його в чистий посуд, і потім поставити у таз, наповнений водою. Це забезпечить тривалий термін зберігання даного продукту (до 10 годин в кімнатній температурі). Якщо ж молоко прокип’ятити, його термін зберігання зможе досягти 18 годин.

При додаванні соди під час кип’ятіння молока терміни його придатності ще трохи продовжуються. До речі, згущене молоко зможе зберігатися ще довше, як і сухий варіант цього продукту.

Як би там не було, не слід забувати про те, наскільки корисним є свіже молоко і наскільки шкідливим може виявитися молоко кисле (якщо, звичайно, воно не прокисати спеціально при приготуванні кисляку або кефіру). Намагайтеся, як можна частіше вживати свіже молоко і ваш організм стане набагато міцніше.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here