Цибуля ріпчаста

0
1

Цибуля ріпчаста є однією з найважливіших, широко поширених овочевих культур. Це пояснюється його високими смаковими якостями, поживними і лікувальними властивостями. В цибулині міститься 6-12% цукру, 2% білка, 0,5% жиру, є ефірна олія, вітаміни, мінеральні солі. Ефірна олія надає луку гострий смак, різкий специфічний запах. За наявністю ефірної олії ріпчасту цибулю ділиться на гострі, напівгострі і солодкі сорти. Цілющі властивості цибулі були відомі здавна. Цибулю широко використовується для загоєння ран, виразок, фурункулів, для лікування авітамінозів, артеріосклерозу, він має сечогінну і послаблюючу дію. Ріпчасту цибулю широко використовується для приготування різних страв. Він покращує смак їжі, посилює виділення травних соків, що сприяє кращому засвоєнню їжі.

Цибуля – холодостійка рослина. Проростання насіння починається при 3-5 градусів, сходи до появи третього листа витримують заморозки до 1-2 градуси. У перший період росту, коли йде нарощування листового апарату, необхідна помірна температура 15-20 градусів, у другий період росту при дозріванні цибулини більш високі температури. Коріння цибулі слабо розвинені, охоплюють невеликий обсяг грунту. Тому цибулю виключно вимогливий до родючості грунту. Високі врожаї можна одержувати лише на легких, мають слабокислу реакцію, добре заправлених органічними і мінеральними добривами ґрунтах. Цибуля найбільш вимогливий до вологості грунту під час відростання листків, формування цибулини. В кінці вегетації потреба у волозі різко зменшується. Знижена вологість у цей період прискорює дозрівання цибулини, підвищує лежкість, стійкість до хвороб при зберіганні.

Під осінню обробку грунту на ділянки, призначені для вирощування цибулі, вносять органічні добрива у вигляді компостів або добре розклався гною 3-5 кг на квадратний метр і фосфорно-калійні добрива 20-30 г на квадратний метр.

Цибуля ріпчаста

Цибуля ріпчаста є однією з найважливіших, широко поширених овочевих культур. Це пояснюється його високими смаковими якостями, поживними і лікувальними властивостями. В цибулині міститься 6-12% цукру, 2% білка, 0,5% жиру, є ефірна олія, вітаміни, мінеральні солі. Ефірна олія надає луку гострий смак, різкий специфічний запах. За наявністю ефірної олії ріпчасту цибулю ділиться на гострі, напівгострі і солодкі сорти. Цілющі властивості цибулі були відомі здавна. Цибулю широко використовується для загоєння ран, виразок, фурункулів, для лікування авітамінозів, артеріосклерозу, він має сечогінну і послаблюючу дію. Ріпчасту цибулю широко використовується для приготування різних страв. Він покращує смак їжі, посилює виділення травних соків, що сприяє кращому засвоєнню їжі.

Цибуля – холодостійка рослина. Проростання насіння починається при 3-5 градусів, сходи до появи третього листа витримують заморозки до 1-2 градуси. У перший період росту, коли йде нарощування листового апарату, необхідна помірна температура 15-20 градусів, у другий період росту при дозріванні цибулини більш високі температури. Коріння цибулі слабо розвинені, охоплюють невеликий обсяг грунту. Тому цибулю виключно вимогливий до родючості грунту. Високі врожаї можна одержувати лише на легких, мають слабокислу реакцію, добре заправлених органічними і мінеральними добривами ґрунтах. Цибуля найбільш вимогливий до вологості грунту під час відростання листків, формування цибулини. В кінці вегетації потреба у волозі різко зменшується. Знижена вологість у цей період прискорює дозрівання цибулини, підвищує лежкість, стійкість до хвороб при зберіганні.

Під осінню обробку грунту на ділянки, призначені для вирощування цибулі, вносять органічні добрива у вигляді компостів або добре розклався гною 3-5 кг на квадратний метр і фосфорно-калійні добрива 20-30 г на квадратний метр.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here