Вирощування часнику відходить у минуле тисячоліття. Всі знають, що це цінний і поживний продукт, а про його цілющі властивості ходять легенди. Часник широко використовується повсюдно для приготування домашніх закупорок, овочевих салатів, мясних та інших страв , тому ні одне обійстя не обходиться без

0
1

Найбільш популярним, є вирощування часнику озимого, так як зубки озимого часнику набагато крупніше ярового, в свою чергу яровий часник більш лежкий і його легше зберегти до весни. Озимий часник стрілкою і доводиться видаляти стрілки, що б отримати більш великі головки. Досвідчені городники радять при вирощуванні часнику озимого, не виламувати стрілки дуже рано, якщо прибирати стрілку, образовавшую два завитка, головка встигає утворити більш міцну оболонку, що відповідно збільшує термін зберігання.

Вирощування часнику озимого зубками, є традиційним, загальноприйнятим методом, але часто з часом сорт вироджується, головки дрібнішають, з’являються хвороби, що перетворюють до весни соковиті зубки в потерть. Існує хороший спосіб оздоровити хороший сорт, який ви облюбували і вирощуєте протягом декількох років. Це періодичне оновлення садивного матеріалу, методом вирощування бульбочок.

Це дуже економічний спосіб, так як кожне суцвіття містить від 250 до 100 повітряних цибулинок, при малих витратах, можна отримати багато нового посадкового матеріалу. Часник, вирощений з бульбочок, виростає менш схильний до хвороб і набагато більш життєздатний, ніж вирощений з зубков.

Вирощування часнику з бульбочок, дуже хороший метод оздоровлення сорту, але досить трудомісткий і тривалий. Потрібно відібрати повноцінний часник, посадити, пустити його в стрілки, не пропустити час збору повітряних цибулинок, інакше вони просто випадуть на землю, зберегти бульбочки в провітрюваному приміщенні, висадити в жовтні, а на наступний рік вчасно зібрати темно-зелений зі, якщо запізнитися, усохший стебло відпадає і знайти її в землі важко. Темно-зелений зі садять в жовтні, що б на наступний рік отримати повноцінну головку часнику.

Клопітно, правда? Вирощування часнику з бульбочок, можна значно спростити. Зібрані повітряні цибулини — в кінці червня або початку липня, потрібно відразу висадити на грядку по одній, на відстані 14 – 15 см один від одного, на глибину 7 – 8 см, відстань між рядами близько 30 – 35 см. При достатній вологості, до жовтня виростає досить велика однозубка, розміром приблизно як великий зубок часнику. Її не потрібно викопувати, зберігати, а потім знову висаджувати, вона чудово перезимує на грядці, що б наступного літа порадувати вас здорової, повноцінної головкою часнику.

Для успішного вирощування часнику з бульбочок, потрібно правильно розрахувати час посадки, для дозрівання повітряної цибулинки, потрібно близько шести тижнів, до моменту настання сталих морозів, вона повинна вкоренитися. Якщо постійні морози у вас настає рано, бульбочки слід висаджувати відразу після їх збирання, а городники південних районів, можуть висаджувати їх навіть на початку серпня.

Порада: що б озимий часник зберігався довше, припечіть палаючою свічкою корінці на голівці часнику.

Поділитися в соціальних мережах:

Вирощування часнику відходить у минуле тисячоліття. Всі знають, що це цінний і поживний продукт, а про його цілющі властивості ходять легенди. Часник широко використовується повсюдно для приготування домашніх закупорок, овочевих салатів, м’ясних та інших страв , тому ні одне обійстя не обходиться без грядочки часнику.

Найбільш популярним, є вирощування часнику озимого, так як зубки озимого часнику набагато крупніше ярового, в свою чергу яровий часник більш лежкий і його легше зберегти до весни. Озимий часник стрілкою і доводиться видаляти стрілки, що б отримати більш великі головки. Досвідчені городники радять при вирощуванні часнику озимого, не виламувати стрілки дуже рано, якщо прибирати стрілку, образовавшую два завитка, головка встигає утворити більш міцну оболонку, що відповідно збільшує термін зберігання.

Вирощування часнику озимого зубками, є традиційним, загальноприйнятим методом, але часто з часом сорт вироджується, головки дрібнішають, з’являються хвороби, що перетворюють до весни соковиті зубки в потерть. Існує хороший спосіб оздоровити хороший сорт, який ви облюбували і вирощуєте протягом декількох років. Це періодичне оновлення садивного матеріалу, методом вирощування бульбочок.

Це дуже економічний спосіб, так як кожне суцвіття містить від 250 до 100 повітряних цибулинок, при малих витратах, можна отримати багато нового посадкового матеріалу. Часник, вирощений з бульбочок, виростає менш схильний до хвороб і набагато більш життєздатний, ніж вирощений з зубков.

Вирощування часнику з бульбочок, дуже хороший метод оздоровлення сорту, але досить трудомісткий і тривалий. Потрібно відібрати повноцінний часник, посадити, пустити його в стрілки, не пропустити час збору повітряних цибулинок, інакше вони просто випадуть на землю, зберегти бульбочки в провітрюваному приміщенні, висадити в жовтні, а на наступний рік вчасно зібрати темно-зелений зі, якщо запізнитися, усохший стебло відпадає і знайти її в землі важко. Темно-зелений зі садять в жовтні, що б на наступний рік отримати повноцінну головку часнику.

Клопітно, правда? Вирощування часнику з бульбочок, можна значно спростити. Зібрані повітряні цибулини — в кінці червня або початку липня, потрібно відразу висадити на грядку по одній, на відстані 14 – 15 см один від одного, на глибину 7 – 8 см, відстань між рядами близько 30 – 35 см. При достатній вологості, до жовтня виростає досить велика однозубка, розміром приблизно як великий зубок часнику. Її не потрібно викопувати, зберігати, а потім знову висаджувати, вона чудово перезимує на грядці, що б наступного літа порадувати вас здорової, повноцінної головкою часнику.

Для успішного вирощування часнику з бульбочок, потрібно правильно розрахувати час посадки, для дозрівання повітряної цибулинки, потрібно близько шести тижнів, до моменту настання сталих морозів, вона повинна вкоренитися. Якщо постійні морози у вас настає рано, бульбочки слід висаджувати відразу після їх збирання, а городники південних районів, можуть висаджувати їх навіть на початку серпня.

Порада: що б озимий часник зберігався довше, припечіть палаючою свічкою корінці на голівці часнику.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here