Вітаміни — круглий рік

0
1

Добре заготовити про запас цінною для здоров’я людини зелені кропу, селери і петрушки.

Багато хто не бережуть цю зелень, восени на ділянках її заорюють або закопують. Марно. Її можна сушити на деках в духовці і зберігати у висушеному вигляді. Добре також засолити зелень в скляному посуді. При цьому солі потрібно витрачати не менше 20% від ваги зелені. Ще відмінний спосіб зберігання – заморожувати в холодильнику промиту і подрібнену зелень у формі для льоду.

Наступний варіант — вирощування зелені взимку на підвіконні. Сприяти зростанню буде тепло, що виходить від радіаторів опалення. Можна солити зелень петрушки і селери разом з корінням, а також у суміші з морквою, цибулею. Вимивши овочі у холодній воді, очистивши коріння, їх ріжуть тонкими скибочками, а зелень – як можна дрібніше. До кілограму нарізаних овочів додають один плід гострого і шість плодів солодкого перцю, які очищають від насіння і нарізати якомога дрібніше. Потім коріння і зелень ретельно перемішують із сіллю. Готову суміш щільно розкладають по скляним банкам і зберігають при кімнатній температурі. Протягом зими зелень використовують як приправу.

Вітаміни — круглий рік

Добре заготовити про запас цінною для здоров’я людини зелені кропу, селери і петрушки.

Багато хто не бережуть цю зелень, восени на ділянках її заорюють або закопують. Марно. Її можна сушити на деках в духовці і зберігати у висушеному вигляді. Добре також засолити зелень в скляному посуді. При цьому солі потрібно витрачати не менше 20% від ваги зелені. Ще відмінний спосіб зберігання – заморожувати в холодильнику промиту і подрібнену зелень у формі для льоду.

Наступний варіант — вирощування зелені взимку на підвіконні. Сприяти зростанню буде тепло, що виходить від радіаторів опалення. Можна солити зелень петрушки і селери разом з корінням, а також у суміші з морквою, цибулею. Вимивши овочі у холодній воді, очистивши коріння, їх ріжуть тонкими скибочками, а зелень – як можна дрібніше. До кілограму нарізаних овочів додають один плід гострого і шість плодів солодкого перцю, які очищають від насіння і нарізати якомога дрібніше. Потім коріння і зелень ретельно перемішують із сіллю. Готову суміш щільно розкладають по скляним банкам і зберігають при кімнатній температурі. Протягом зими зелень використовують як приправу.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here