Жимолость – цікава рослина. Лікувальними властивостями найбільше володіють екземпляри, які виросли в дикій природі. Ягоди, що виросли в дикій природі, мають смак терпкий, іноді з гірчинкою, тому часом не подобається. А даремно. Садові сорти містять більше цукру, відрізняються збільшенням розміру ягі

0
1

Сіянці, вирощені з будь ягоди, не повторюють і не передають якості сорти, будуть відрізнятися смаковими якостями і розмірами ягід. Для збереження сорту найбільше прийнятно вегетативне розмноження зеленими живцями. Живці слід брати з верхньої частини пагона з 3-4 бруньками, 2 верхніх листків залишати, а нижні 2 укоренити. На корі в нижній частині пагона слід зробити кілька подряпин і обробити цикроном або іншим корнеобразователем.

Живці висадити в ящик завглибшки 20-25 сантиметрів, наповнених сумішшю з торфу, піску і перегною в рівних частинах, рясно полити, накрити покривним матеріалом і плівкою. При температурі 25-30 градусів всі живці вкорінюються, при більш низьких – частково. Протягом 1,5 місяця проводиться догляд за що укорінюються живцями – періодично провітрюйте. За цей час живці утворюють корені.

Розмножувати можна також і кореневими відсадками.

Висаджувати жимолость слід на сонячні ділянки (в затемнених місцях закладається менше квіткових нирок). Кращий час посадки – осінь. Схема посадки – 3х2(1,5). Розмір посадкової ями – 0,5(0,4)х0,4. При посадці кореневу шийку заглиблюють на 3 сантиметри, не більше. У посадкову яму вносять близько 20 кілограмів перегною, 300 грамів суперфосфату, 10 г хлористого калію, 300 грамів деревної золи. Після посадки поливають, витрачаючи до 5 літрів на рослину. При посадці пагони не обрізають.

Для хорошого врожаю на ділянці потрібно садити кілька сортів жимолості. Догляд за нею звичайний – видалення бур’янів, старих сухих гілок, приблизно 1 раз на 3 роки проводити обрізку.

Жимолость люблять птахи, тому в період дозрівання ягід слід кущі уривати для збереження врожаю. Перетерта дерев’яним товкачем і засипана цукровим піском в співвідношенні 1:1 жимолость прекрасно зберігається в холодильнику під капроновою кришкою (без стерилізації).

Поділитися в соціальних мережах:

Жимолость – цікава рослина. Лікувальними властивостями найбільше володіють екземпляри, які виросли в дикій природі. Ягоди, що виросли в дикій природі, мають смак терпкий, іноді з гірчинкою, тому часом не подобається. А даремно. Садові сорти містять більше цукру, відрізняються збільшенням розміру ягід. Лікувальні властивості зберігають, але їх менше, ніж у дикій природі.

Сіянці, вирощені з будь ягоди, не повторюють і не передають якості сорти, будуть відрізнятися смаковими якостями і розмірами ягід. Для збереження сорту найбільше прийнятно вегетативне розмноження зеленими живцями. Живці слід брати з верхньої частини пагона з 3-4 бруньками, 2 верхніх листків залишати, а нижні 2 укоренити. На корі в нижній частині пагона слід зробити кілька подряпин і обробити цикроном або іншим корнеобразователем.

Живці висадити в ящик завглибшки 20-25 сантиметрів, наповнених сумішшю з торфу, піску і перегною в рівних частинах, рясно полити, накрити покривним матеріалом і плівкою. При температурі 25-30 градусів всі живці вкорінюються, при більш низьких – частково. Протягом 1,5 місяця проводиться догляд за що укорінюються живцями – періодично провітрюйте. За цей час живці утворюють корені.

Розмножувати можна також і кореневими відсадками.

Висаджувати жимолость слід на сонячні ділянки (в затемнених місцях закладається менше квіткових нирок). Кращий час посадки – осінь. Схема посадки – 3х2(1,5). Розмір посадкової ями – 0,5(0,4)х0,4. При посадці кореневу шийку заглиблюють на 3 сантиметри, не більше. У посадкову яму вносять близько 20 кілограмів перегною, 300 грамів суперфосфату, 10 г хлористого калію, 300 грамів деревної золи. Після посадки поливають, витрачаючи до 5 літрів на рослину. При посадці пагони не обрізають.

Для хорошого врожаю на ділянці потрібно садити кілька сортів жимолості. Догляд за нею звичайний – видалення бур’янів, старих сухих гілок, приблизно 1 раз на 3 роки проводити обрізку.

Жимолость люблять птахи, тому в період дозрівання ягід слід кущі уривати для збереження врожаю. Перетерта дерев’яним товкачем і засипана цукровим піском в співвідношенні 1:1 жимолость прекрасно зберігається в холодильнику під капроновою кришкою (без стерилізації).

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here