45

0
5

У листі щавлю міститься значну кількість білкових речовин, вуглеводів, мінеральних солей, вітамінів, яблучної і лимонної кислоти. При старінні листків у них накопичується шкідлива для людини щавлева кислота. Щавель використовують для приготування зелених щей, пюре, начинки для пирогів.

Щавель висівають рано навесні або влітку. При літньому посіві врожай одержують на наступний рік. Рядки розташовують через 20 см, насіння виробляють на глибину 1-1,5 см і мульчують. При відростанні 3-4 листків сходи проріджують на 5-6 див. Догляд за щавлем такий же, як за ревенем. Збирають листя 3-4 рази за сезон через 15-20 днів до відростання квітконосних стебел. Великих листя більше утворюється на другий-третій рік життя, потім вони дрібнішають, тому щавель на одному місці більше 4 років залишати не рекомендується.

Поділитися в соціальних мережах:

У листі щавлю міститься значну кількість білкових речовин, вуглеводів, мінеральних солей, вітамінів, яблучної і лимонної кислоти. При старінні листків у них накопичується шкідлива для людини щавлева кислота. Щавель використовують для приготування зелених щей, пюре, начинки для пирогів.

Щавель висівають рано навесні або влітку. При літньому посіві врожай одержують на наступний рік. Рядки розташовують через 20 см, насіння виробляють на глибину 1-1,5 см і мульчують. При відростанні 3-4 листків сходи проріджують на 5-6 див. Догляд за щавлем такий же, як за ревенем. Збирають листя 3-4 рази за сезон через 15-20 днів до відростання квітконосних стебел. Великих листя більше утворюється на другий-третій рік життя, потім вони дрібнішають, тому щавель на одному місці більше 4 років залишати не рекомендується.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here