Бактеріоз цибулі і часнику викликають гнильні бактерії. Хворі цибулини можна виявити під час збирання, зберігання та тривалого транспортування. Зовні цибулини майже не відрізняються від здорових, але на розрізі виявляється розмякшення, жовтувато-бура тканина, розташована між здоровими соковитими лус

0
3

На зубчиках часнику в період зберігання з’являються поглиблені виразки або смужки, з’являється гнильний запах. Уражується в основному погано визрів, непросушенний часник. Найбільш широко поширюється хвороба у разі, якщо не дотримується режим зберігання овочів.

Заходи боротьби. Бактеріоз ліквідується тими ж прийомами, що і шейковая гниль; крім того, слід дбайливо звертатися з цибулинами при збиранні, транспортуванні, закладці на зберігання.

Поділитися в соціальних мережах:

Бактеріоз цибулі і часнику викликають гнильні бактерії. Хворі цибулини можна виявити під час збирання, зберігання та тривалого транспортування. Зовні цибулини майже не відрізняються від здорових, але на розрізі виявляється розм’якшення, жовтувато-бура тканина, розташована між здоровими соковитими лусками, з’являється неприємний запах. Зберігання цибулі в теплих і вологих умовах сприяє розвитку гнилі, на поверхні цибулин з’являється ексудат, і відбувається перезараження.

На зубчиках часнику в період зберігання з’являються поглиблені виразки або смужки, з’являється гнильний запах. Уражується в основному погано визрів, непросушенний часник. Найбільш широко поширюється хвороба у разі, якщо не дотримується режим зберігання овочів.

Заходи боротьби. Бактеріоз ліквідується тими ж прийомами, що і шейковая гниль; крім того, слід дбайливо звертатися з цибулинами при збиранні, транспортуванні, закладці на зберігання.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here