Дієтичний і лікувальний овоч патисон ще називають за зовнішньою подібністю «тарелочной гарбузом». Білі «тарілочки» з зубчастими краями вживають в їжу в самих різних варіаціях: варять, тушкують, смажать, маринують, солять. Садити патисон прийнято насіння в землю, і дуже рідко використовується розсадн

0
3

Вподобані насіння патисона за 15-20 днів до висаджування у відкритий грунт висійте по 2 штуки в торфоперегнійні кубики розміром 10 на 10 і поливайте не рідше одного разу на п’ять днів. Коли з’являться сходи, акуратно зріжте більш слабке рослина на рівні грунту. Готова до висадки розсада повинна мати 3 добре розвинених листків і короткі міжвузля. У відкритий грунт розсаду патисона можна висадити на початку червня, коли мине загроза заморозків.

При посадці у відкритий грунт висаджувати насіння патисона потрібно на вузьку, 50-60 сантиметрів шириною грядку на глибину 5-7 сантиметрів на легких і 3-4 см на важких грунтах.

Догляд за посадками патисона полягає у своєчасному поливі, прополюванні, видаленні нижніх старіючих листків і уражених гниллю плодів. Коли рослина почне цвісти, його поливають 1-2 рази на тиждень з розрахунку відро води на один квадратний метр. Підгодовувати можна городньої сумішшю з розрахунку 40 грамів на 10 літрів води. Витрачати потрібно по 1 літру розчину на одну рослину. Добре, якщо ви проведете і рідкі підгодівлі коров’яком або пташиним послідом, розведеним водою у співвідношенні 1:10 і 1:15. Патисони зазвичай прибирають недостиглими, коли їх насіння ще не сформувалися. Прибирання плодів проводять 2-3 рази в тиждень, коли патиссончики досягнутий 7-12 див. Якщо патисони ви збираєте регулярно, то плодоносити вони будуть до перших заморозків, після чого рослини видаляють і використовують в зеленому компості. Патисони зберігаються не більше 10 днів при температурі 1-2 градуси Цельсія.

Поділитися в соціальних мережах:

Дієтичний і лікувальний овоч патисон ще називають за зовнішньою подібністю «тарелочной гарбузом». Білі «тарілочки» з зубчастими краями вживають в їжу в самих різних варіаціях: варять, тушкують, смажать, маринують, солять. Садити патисон прийнято насіння в землю, і дуже рідко використовується розсадний метод. Хоча, бути може, даремно. Це теплолюбна рослина, яка не переносить заморозків і дає більш ранній урожай при вирощуванні розсадою.

Вподобані насіння патисона за 15-20 днів до висаджування у відкритий грунт висійте по 2 штуки в торфоперегнійні кубики розміром 10 на 10 і поливайте не рідше одного разу на п’ять днів. Коли з’являться сходи, акуратно зріжте більш слабке рослина на рівні грунту. Готова до висадки розсада повинна мати 3 добре розвинених листків і короткі міжвузля. У відкритий грунт розсаду патисона можна висадити на початку червня, коли мине загроза заморозків.

При посадці у відкритий грунт висаджувати насіння патисона потрібно на вузьку, 50-60 сантиметрів шириною грядку на глибину 5-7 сантиметрів на легких і 3-4 см на важких грунтах.

Догляд за посадками патисона полягає у своєчасному поливі, прополюванні, видаленні нижніх старіючих листків і уражених гниллю плодів. Коли рослина почне цвісти, його поливають 1-2 рази на тиждень з розрахунку відро води на один квадратний метр. Підгодовувати можна городньої сумішшю з розрахунку 40 грамів на 10 літрів води. Витрачати потрібно по 1 літру розчину на одну рослину. Добре, якщо ви проведете і рідкі підгодівлі коров’яком або пташиним послідом, розведеним водою у співвідношенні 1:10 і 1:15. Патисони зазвичай прибирають недостиглими, коли їх насіння ще не сформувалися. Прибирання плодів проводять 2-3 рази в тиждень, коли патиссончики досягнутий 7-12 див. Якщо патисони ви збираєте регулярно, то плодоносити вони будуть до перших заморозків, після чого рослини видаляють і використовують в зеленому компості. Патисони зберігаються не більше 10 днів при температурі 1-2 градуси Цельсія.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here