Крес-салат

0
4

Крес-салат — однорічна скоростигла рослина родини капустяних. Вегетаційний період від сходів до збирання зелених листя 25-30 днів.

Крес-салат містить аскорбінову кислоту, каротин, рутин, солі калію, кальцію, залізо, йод. Ніжну молоду зелень приємного гострого смаку вживають в сирому вигляді, додаючи в різні салати, вінегрети, використовують і як приправу, гарнір до різних страв.

Крес-салат — холодостійка, вимоглива до вологості грунту рослина. Під нього відводять напівзатінених і вологі ділянки.

З вітчизняних сортів обробляють Вузьколистий 3, із зарубіжних — Кучерявий кресс, Звичайний крес, Садовий крес.

У відкритому грунті салат висівають ранньою весною. Сіють рядами з відстанню між ними 15-20 см Для конвеєрного отримання зелені посіви повторюють через кожні два-три тижні. Насіння висівають на глибину 0,5-1 см, зверху мульчують торфом або перегноєм; на 1 квадратний метр витрачають 1 г насіння.

Сходи зазвичай з’являються швидко — на другий-третій день. Догляд обмежується розпушуванням грунту, своєчасної прополкою і поливом в суху погоду. При густих сходів рослини проріджують. Тоді розетки бувають крупніше, якість салату підвищується.

Крес-салат більше підходить для весняного споживання. Липневі посіви дають низькі врожаї, так як. у рослин швидко з’являються квітконоси.

Крес-салат можна вирощувати взимку в домашніх умовах. У невеликі ящики насипають грунт шаром 5 см і висівають насіння. Встановлюють біля вікна. Через 7-10 днів салат готовий до вживання (його додають у вінегрет, кладуть на бутерброди).

В Англії домашні господині висівають крес-салат з тижневим інтервалом протягом усього року. На шматку зволоженою тканини або фільтрувального паперу, покладеної в мілкій тарілці, вони розкидають насіння салату в суміші з насінням листової гірчиці або ріпи. До їх проростання тарілку тримають в теплому, темному місці, а потім переносять на світ, наприклад на підвіконня. Посів постійно зволожують. Коли висота сіянців буде 4-6 см, їх зрізують ножицями — і вітамінна зелень готова.

Крес-салат

Крес-салат — однорічна скоростигла рослина родини капустяних. Вегетаційний період від сходів до збирання зелених листя 25-30 днів.

Крес-салат містить аскорбінову кислоту, каротин, рутин, солі калію, кальцію, залізо, йод. Ніжну молоду зелень приємного гострого смаку вживають в сирому вигляді, додаючи в різні салати, вінегрети, використовують і як приправу, гарнір до різних страв.

Крес-салат — холодостійка, вимоглива до вологості грунту рослина. Під нього відводять напівзатінених і вологі ділянки.

З вітчизняних сортів обробляють Вузьколистий 3, із зарубіжних — Кучерявий кресс, Звичайний крес, Садовий крес.

У відкритому грунті салат висівають ранньою весною. Сіють рядами з відстанню між ними 15-20 см Для конвеєрного отримання зелені посіви повторюють через кожні два-три тижні. Насіння висівають на глибину 0,5-1 см, зверху мульчують торфом або перегноєм; на 1 квадратний метр витрачають 1 г насіння.

Сходи зазвичай з’являються швидко — на другий-третій день. Догляд обмежується розпушуванням грунту, своєчасної прополкою і поливом в суху погоду. При густих сходів рослини проріджують. Тоді розетки бувають крупніше, якість салату підвищується.

Крес-салат більше підходить для весняного споживання. Липневі посіви дають низькі врожаї, так як. у рослин швидко з’являються квітконоси.

Крес-салат можна вирощувати взимку в домашніх умовах. У невеликі ящики насипають грунт шаром 5 см і висівають насіння. Встановлюють біля вікна. Через 7-10 днів салат готовий до вживання (його додають у вінегрет, кладуть на бутерброди).

В Англії домашні господині висівають крес-салат з тижневим інтервалом протягом усього року. На шматку зволоженою тканини або фільтрувального паперу, покладеної в мілкій тарілці, вони розкидають насіння салату в суміші з насінням листової гірчиці або ріпи. До їх проростання тарілку тримають в теплому, темному місці, а потім переносять на світ, наприклад на підвіконня. Посів постійно зволожують. Коли висота сіянців буде 4-6 см, їх зрізують ножицями — і вітамінна зелень готова.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here