Овочі – продукт сезонний, і саме тому людство розробляє все більше способів збереження запасів овочів на зиму. Серед усіх видів заготівлі продуктів особливою популярністю користуються сушіння овочів.

0
2

Сушка являє собою процес видалення вологи з рослини, таким чином, в ньому перестають жити і розмножуватися мікроорганізми і можна зберігати продукт перед використанням довгий час. Сушені овочі, звісно, втрачають частину вітамінів і корисних речовин, але значну частину все ж зберігають. При цьому крім того, що вони зберігаються довго, вони ще і займають менше місця. Сушені овочі і фрукти можна купити в магазині, а можна і заготовити самим. Наприклад, можна хороші сушені овочі купити тут.

ПІДГОТОВКА ОВОЧІВ ДО СУШІННЯ

Процес підготовки продуктів не є трудомістким і не вимагає багато часу. Необхідно вибрати для сушіння стиглі плоди, без ознак початку гниття.

Овочі необхідно добре помити і при необхідності почистити, видалити всі почорніння з плоду.

Так само перед тим як сушити овочі, їх варто трохи обварити у киплячій воді. Це прискорить процес висушування овочів і обереже їх від руйнування вітаміну С. Обварюють овочі кілька хвилин, не доводячи їх до готовності. Воду для ошпарювання трохи підсолюють або додають в нього лимонну кислоту.

ИСПОЛЬЗОВНАИЕ СУШЕНИХ ОВОЧІВ

Для приготування страв із сушених овочів їх достатньо замочити в холодній воді на час. Часто потрібен тривалий час для того, що б овочі наїлося водою і повернули свій первісний вагу і об’єм. В середньому йде близько шести годин, іноді потрібно замочування на ніч.

Після того, як ви засушіть овочі і до моменту, коли ви будете вживати їх в їжу, зберігати їх слід в сухому темному місці, при не дуже високій температурі. Оптимальною вважається температура, яка не перевищує 15 градусів.

ВИДИ СУШЕНИХ ОВОЧІВ

1. Зелений горошок. Один з найбільш часто зустрічаються в сушеному вигляді овочів. Сушений горох використовують для приготування каш, супів і гарнірів. Для сушіння краще брати трохи не достиглі плоди. Горошок відварюють в киплячій воді кілька хвилин. Після цього охолоджують замочивши холодною водою. Далі необхідно дати добре стекти воді, і приступити до самої сушінню. Горошок спочатку сушать при більш високій температурі, для випарювання вільної рідини, потім досушують при 65 градусах. Час сушіння 2-4 години. При сушінні одного кілограма горошку виходить близько 200-250 грамів сушеного продукту.

2. Зелень. Можна засушити на зиму різну зелень, цибулю, кріп, петрушку і будь-яку іншу. Для цього її необхідно ретельно промити, очистити від зів’ялих або гнилих листя і просушити. Обварювати попередньо зелень не потрібно. Просто поріжте її і сушіть при температурі 60-65 градусів. Після висушування зелень зменшується в розмірах на 80-90 відсотків.

3. Суміші з овочів. Суміші з сушених овочів часто роблять для полегшення процесу приготування їжі. Їх зручно використовувати і зберігати. Ви можете засушити овочі окремо і потім змішати їх для зберігання, а можете відразу сушити їх в якості суміші.

Більше інформації по темі сушені овочі тут. Засушуючи овочі на зиму, ви зможете, цілий рік балувати себе і свою сім’ю смачними і корисними стравами, а так само значно зекономите місце, за рахунок зменшення розмірів продуктів при їх сушінні.

Поділитися в соціальних мережах:

Овочі – продукт сезонний, і саме тому людство розробляє все більше способів збереження запасів овочів на зиму. Серед усіх видів заготівлі продуктів особливою популярністю користуються сушіння овочів.

Сушка являє собою процес видалення вологи з рослини, таким чином, в ньому перестають жити і розмножуватися мікроорганізми і можна зберігати продукт перед використанням довгий час. Сушені овочі, звісно, втрачають частину вітамінів і корисних речовин, але значну частину все ж зберігають. При цьому крім того, що вони зберігаються довго, вони ще і займають менше місця. Сушені овочі і фрукти можна купити в магазині, а можна і заготовити самим. Наприклад, можна хороші сушені овочі купити тут.

ПІДГОТОВКА ОВОЧІВ ДО СУШІННЯ

Процес підготовки продуктів не є трудомістким і не вимагає багато часу. Необхідно вибрати для сушіння стиглі плоди, без ознак початку гниття.

Овочі необхідно добре помити і при необхідності почистити, видалити всі почорніння з плоду.

Так само перед тим як сушити овочі, їх варто трохи обварити у киплячій воді. Це прискорить процес висушування овочів і обереже їх від руйнування вітаміну С. Обварюють овочі кілька хвилин, не доводячи їх до готовності. Воду для ошпарювання трохи підсолюють або додають в нього лимонну кислоту.

ИСПОЛЬЗОВНАИЕ СУШЕНИХ ОВОЧІВ

Для приготування страв із сушених овочів їх достатньо замочити в холодній воді на час. Часто потрібен тривалий час для того, що б овочі наїлося водою і повернули свій первісний вагу і об’єм. В середньому йде близько шести годин, іноді потрібно замочування на ніч.

Після того, як ви засушіть овочі і до моменту, коли ви будете вживати їх в їжу, зберігати їх слід в сухому темному місці, при не дуже високій температурі. Оптимальною вважається температура, яка не перевищує 15 градусів.

ВИДИ СУШЕНИХ ОВОЧІВ

1. Зелений горошок. Один з найбільш часто зустрічаються в сушеному вигляді овочів. Сушений горох використовують для приготування каш, супів і гарнірів. Для сушіння краще брати трохи не достиглі плоди. Горошок відварюють в киплячій воді кілька хвилин. Після цього охолоджують замочивши холодною водою. Далі необхідно дати добре стекти воді, і приступити до самої сушінню. Горошок спочатку сушать при більш високій температурі, для випарювання вільної рідини, потім досушують при 65 градусах. Час сушіння 2-4 години. При сушінні одного кілограма горошку виходить близько 200-250 грамів сушеного продукту.

2. Зелень. Можна засушити на зиму різну зелень, цибулю, кріп, петрушку і будь-яку іншу. Для цього її необхідно ретельно промити, очистити від зів’ялих або гнилих листя і просушити. Обварювати попередньо зелень не потрібно. Просто поріжте її і сушіть при температурі 60-65 градусів. Після висушування зелень зменшується в розмірах на 80-90 відсотків.

3. Суміші з овочів. Суміші з сушених овочів часто роблять для полегшення процесу приготування їжі. Їх зручно використовувати і зберігати. Ви можете засушити овочі окремо і потім змішати їх для зберігання, а можете відразу сушити їх в якості суміші.

Більше інформації по темі сушені овочі тут. Засушуючи овочі на зиму, ви зможете, цілий рік балувати себе і свою сім’ю смачними і корисними стравами, а так само значно зекономите місце, за рахунок зменшення розмірів продуктів при їх сушінні.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here