Плодова гниль — вражає плоди яблуні і груші, викликаючи їх загнивання. Інфекція зберігається на уражених плодах до двох років. Навесні на них утворюються спори, здатні заражати нові плоди.

0
3

Зараження відбувається при підвищеній вологості і високій температурі повітря через пошкоджені шкірні покриви плодів або при зіткненні з хворими.

На плодах з’являється бура загнивающее пляма, швидко охоплює весь плід, на цьому місці розвиваються подушечки спір. Плоди опадають. Інфекція може передаватися при зберіганні фруктів.

Заходи боротьби. Необхідно збирати і закопувати в землю на глибину 0,5 м опале і залишилися на дереві уражені плоди до появи спороношення. Слід також вжити заходів для запобігання появи тріщин в плодах. На зберігання слід відбирати здорові плоди (без пошкоджень шкірки) і своєчасно вибраковувати хворі, дотримувати чистоту і режим зберігання.

Поділитися в соціальних мережах:

Плодова гниль — вражає плоди яблуні і груші, викликаючи їх загнивання. Інфекція зберігається на уражених плодах до двох років. Навесні на них утворюються спори, здатні заражати нові плоди.

Зараження відбувається при підвищеній вологості і високій температурі повітря через пошкоджені шкірні покриви плодів або при зіткненні з хворими.

На плодах з’являється бура загнивающее пляма, швидко охоплює весь плід, на цьому місці розвиваються подушечки спір. Плоди опадають. Інфекція може передаватися при зберіганні фруктів.

Заходи боротьби. Необхідно збирати і закопувати в землю на глибину 0,5 м опале і залишилися на дереві уражені плоди до появи спороношення. Слід також вжити заходів для запобігання появи тріщин в плодах. На зберігання слід відбирати здорові плоди (без пошкоджень шкірки) і своєчасно вибраковувати хворі, дотримувати чистоту і режим зберігання.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here