Пурпурова плямистість малини вражає стебла, бруньки, черешки листя, іноді листові пластинки. В середині літа на стеблах заміщення, бічних плодоносних пагонах зявляються коричнево-лілові плями, розташовані в основному в місцях прикріплення листя. Плями збільшуються і можуть окільцювати втеча, листя з

0
3

Шкоди врожаю малини наносять також біла плямистість (плями спочатку блідо-коричневі, потім білі з коричневою облямівкою, на них помітні чорні точки і антракноз (дрібні плями, що нагадують виразки сіруватого кольору з пурпуровим обідком, а в період спороношення – з жовтуватою масою в центрі), яке розвиваються так само, як і дидимелла.

Заходи боротьби. Вирізаються і знищуються пагони, стебла, а також молоді, уражені і недорозвинені пагони. Це збільшує провітрюваність посадки. При сильному ураженні ранньою весною проводиться обприскування нітрафеном або 3%-ною бордоською рідиною, а в період бутонізації та після збору врожаю – 1%-ною бордоською рідиною.

Поділитися в соціальних мережах:

Пурпурова плямистість малини вражає стебла, бруньки, черешки листя, іноді листові пластинки. В середині літа на стеблах заміщення, бічних плодоносних пагонах з’являються коричнево-лілові плями, розташовані в основному в місцях прикріплення листя. Плями збільшуються і можуть окільцювати втеча, листя засихають і обпадають, нирки не розвиваються. Навесні на стеблах плями світлішають, на них утворюються дрібні чорні крапки (спороношення гриба), які і є причиною поновлення хвороби.

Шкоди врожаю малини наносять також біла плямистість (плями спочатку блідо-коричневі, потім білі з коричневою облямівкою, на них помітні чорні точки і антракноз (дрібні плями, що нагадують виразки сіруватого кольору з пурпуровим обідком, а в період спороношення – з жовтуватою масою в центрі), яке розвиваються так само, як і дидимелла.

Заходи боротьби. Вирізаються і знищуються пагони, стебла, а також молоді, уражені і недорозвинені пагони. Це збільшує провітрюваність посадки. При сильному ураженні ранньою весною проводиться обприскування нітрафеном або 3%-ною бордоською рідиною, а в період бутонізації та після збору врожаю – 1%-ною бордоською рідиною.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here