Ріпа – холодостійка, вологолюбна, скоростигла культура. Коренеплоди її прибирають через 75-80 днів після посіву. У коренеплодах міститься до 12% сухих речовин, цукру до 6-7%, білкових речовин до 2%, значна кількість вітаміну С, крім того, є вітаміни В1, В2, РР і каротин (у желтомясных сортів).

0
3

Ріпа дає хороший урожай на легких, досить родючих і помірно вологих грунтах. Її вирощують на другий-третій рік після внесення органічних добрив. З-за небезпеки захворювання кілою її не слід розміщувати на грунтах, де раніше росли інші хрестоцвіті культури (капуста, редис, редька).

Перед посівом ріпи застосовуються тільки мінеральні добрива, а якщо є можливість, то використовується деревна зола по 50-100 грамів на квадратний метр. Вона вноситься під час основного обробітку ґрунту. Перед посівом вносять невелику дозу аміачної селітри – 10-15 грамів на квадратний метр.

Для споживання влітку ріпу висівають в ранні терміни, це дозволяє уникнути пошкодження сходів хрестоцвітної блохою. Сіяти слід дрібно на глибину 1-1,5 см, норма висіву насіння 0,1-0,15 грамів на квадратний метр. Щоб попередити нерівномірність висіву, насіння слід змішувати з річковим піском. Відстань між рядами посіву – 20-25 см. для отримання коренеплодів, призначених для зимового зберігання, посів необхідно проводити на початку липня. Сходи у ріпи дуже слабкі, не можуть пробити навіть тонку грунтову кірку, тому рядки посіву бажано мульчувати торфом.

Сходи ріпи проріджують на 5-6 см, регулярно розпушують міжряддя і прибирають бур’яни, при сухій погоді поливають. Прибирати ріпу слід через 60-80 днів після посіву.

Поділитися в соціальних мережах:

Ріпа – холодостійка, вологолюбна, скоростигла культура. Коренеплоди її прибирають через 75-80 днів після посіву. У коренеплодах міститься до 12% сухих речовин, цукру до 6-7%, білкових речовин до 2%, значна кількість вітаміну С, крім того, є вітаміни В1, В2, РР і каротин (у желтомясных сортів).

Ріпа дає хороший урожай на легких, досить родючих і помірно вологих грунтах. Її вирощують на другий-третій рік після внесення органічних добрив. З-за небезпеки захворювання кілою її не слід розміщувати на грунтах, де раніше росли інші хрестоцвіті культури (капуста, редис, редька).

Перед посівом ріпи застосовуються тільки мінеральні добрива, а якщо є можливість, то використовується деревна зола по 50-100 грамів на квадратний метр. Вона вноситься під час основного обробітку ґрунту. Перед посівом вносять невелику дозу аміачної селітри – 10-15 грамів на квадратний метр.

Для споживання влітку ріпу висівають в ранні терміни, це дозволяє уникнути пошкодження сходів хрестоцвітної блохою. Сіяти слід дрібно на глибину 1-1,5 см, норма висіву насіння 0,1-0,15 грамів на квадратний метр. Щоб попередити нерівномірність висіву, насіння слід змішувати з річковим піском. Відстань між рядами посіву – 20-25 см. для отримання коренеплодів, призначених для зимового зберігання, посів необхідно проводити на початку липня. Сходи у ріпи дуже слабкі, не можуть пробити навіть тонку грунтову кірку, тому рядки посіву бажано мульчувати торфом.

Сходи ріпи проріджують на 5-6 см, регулярно розпушують міжряддя і прибирають бур’яни, при сухій погоді поливають. Прибирати ріпу слід через 60-80 днів після посіву.

Поділитися в соціальних мережах:

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here