У липні на грядках місцями з’являються плішини: зняті перші врожаї редиски, зеленої цибулі, савойської капусти, салатів, кропу, шпинату, гірчиці листової і інших ранніх культур. Цю площу можна використовувати для вирощування скоростиглих овочів повторно, посіявши дайкон, редис, цикорные салати ендівій і эскариол, кервель, петрушку та інші культури. Овочі для посіву підбирають так, щоб у них не було загальних захворювань і щоб вони встигли до осені сформувати врожай.

У суху погоду організують вечірній полив з подальшим обов’язковим розпушуванням і мульчуванням посадок томатів, кабачків, огірків та інших теплолюбних культур. При поливах проводять підгодівлю мінеральними добривами. А ось цибуля, вирощений з сіянки, з середини місяця вже не поливають, тоді швидше утворюється велика цибулина.

Продовжують пасинкування помідорів, видаляють засохлі пожовкле листя в нижній частині кущиків. Проводять остаточне проріджування коренеплодів: моркви, петрушки кореневої, буряків, пастернака, редьки. Батоги гарбуза вкорочують над третім листом після зав’язі, вирізують бічні, не несуть плодів, пагони. Залишати на рослині більше трьох зав’язей не рекомендується.

Садово-городні роботи в липні

У липні на грядках місцями з’являються плішини: зняті перші врожаї редиски, зеленої цибулі, савойської капусти, салатів, кропу, шпинату, гірчиці листової і інших ранніх культур. Цю площу можна використовувати для вирощування скоростиглих овочів повторно, посіявши дайкон, редис, цикорные салати ендівій і эскариол, кервель, петрушку та інші культури. Овочі для посіву підбирають так, щоб у них не було загальних захворювань і щоб вони встигли до осені сформувати врожай.

У суху погоду організують вечірній полив з подальшим обов’язковим розпушуванням і мульчуванням посадок томатів, кабачків, огірків та інших теплолюбних культур. При поливах проводять підгодівлю мінеральними добривами. А ось цибуля, вирощений з сіянки, з середини місяця вже не поливають, тоді швидше утворюється велика цибулина.

Продовжують пасинкування помідорів, видаляють засохлі пожовкле листя в нижній частині кущиків. Проводять остаточне проріджування коренеплодів: моркви, петрушки кореневої, буряків, пастернака, редьки. Батоги гарбуза вкорочують над третім листом після зав’язі, вирізують бічні, не несуть плодів, пагони. Залишати на рослині більше трьох зав’язей не рекомендується.